Invers

Vandaag de dag is Invers een autoriteit op het gebied van PSD2 en dan met name voor het verrijken van ruwe banktransacties inclusief het maken van financiële analyses. Mede door onze ervaring kunnen wij klanten snel een passende oplossing bieden.

Invers is een Nederlands bedrijf en is helemaal ingevoerd in de lokale markt. Wij kennen de lokale spelers, de regels, de consumenten, de cultuur en vooral de data die we verwerken. De kennis die wij de afgelopen 30 jaar hebben opgedaan zetten wij met een team van enthousiaste developers, financials en marketeers om in voordeel voor onze partners.

Dit is Invers

Invers is een creatief software ontwikkelbedrijf dat is gespecialiseerd in het analyseren van bestedingspatronen van consumenten. Wij ontwikkelen onze producten en projecten volledig in-house waardoor wij de controle hebben over de kwaliteit en planning. De diensten worden gebruikt door andere bedrijven; banken, financiële dienstverleners, administratiekantoren, accountants, maar ook door marktonderzoekbureaus of software leveranciers. Zij integreren de services in hun eigen diensten ten behoeve van hun eigen klanten.

Naast onze B2B services, verkopen en distribueren wij een aantal kant-en-klare Personal Finance producten direct aan consumenten. Dat is een andere tak van sport, maar de combinatie van B2B en B2C geeft ons een unieke kijk op markt. Wij weten wat er bij consumenten leeft, wat hun behoeften zijn en hoe die kunnen worden ingevuld.

Met gemotiveerde en kundige mensen werken wij enthousiast aan onze producten. Die producten worden allemaal in-house ontwikkeld, waardoor iedereen dicht bij de bron zit. We zijn met onder andere marketeers, projectmanagers, software- en webontwikkelaars en supportmedewerkers. Daarnaast werken we met een aantal freelancers. Bijvoorbeeld voor de ontwikkeling van de software producten of het onderhouden van onze perscontacten.

Met het team gave projecten neerzetten waar we trots op kunnen zijn. Daar gaat het ons om!

Bart den Hollander | Founder & CEO
1994
Invers opgericht
Invers is gestart en ontwikkelt software voor consumenten in de PC privé markt. De software op CD Rom, wordt gedistribueerd via alle grote retailers en de afzet groeit tot jaarlijks 100.000-en pakketten die verkocht worden aan consumenten.
2001
Opkomst online
De verschuiving van software verkoop naar internet groeit. Nieuwe ideeën en concepten worden ontwikkeld. Invers introduceert gebruiksvriendelijke financiële software die online en rechtstreeks aan de consument wordt verkocht.
2004
Adoptie door banken
De financiële software wordt door bijna alle banken in Nederland geadopteerd. Het is een ideale toevoeging aan het snel opkomende internetbankieren en geeft consumenten inzicht in hun inkomsten en uitgaven. Het aantal consumenten gebruikers explodeert.
2007
Samenwerkingen uitbreiden
Invers begint met het bouwen van een online kasboek systeem en doet kennis en ervaring op dit gebied. Ook start Invers de samenwerking met het Nibud. Samen met de toonaangevende organisatie op het gebied van budgetbeheer, ontwikkelt Invers nieuwe financiële producten.
2010
Financiële specialisatie
Invers bezit een sterk palet van financiële producten voor consumenten. Softwareprogramma’s, websites, webservices, informatiediensten en meer. De producten worden aangeboden op verschillende markten. Inmiddels maken er honderdduizenden klanten gebruik van Invers software.
2012
Nieuwe alternatieven
Na de recessie starten banken weer met het uitbreiden van hun diensten. Op het gebied van Personal finance speelt Invers daar een belangrijke rol in. Het online platform PFM van wordt veelvuldig geïntegreerd en/of toegepast.
2016
Andere ideeën
Door de opkomst van mobiel bankieren, de aankondiging van PSD2 en de vraag naar specifieke diensten, ontstaan nieuwe ideeën ten aanzien van de markt. Invers besluit voor de ontwikkeling van een hele nieuwe dienst: een API platform gericht op het diep analyses van banktransacties.
2019
Start PSD2
Invers krijgt haar PSD2 vergunning van De Nederlandsche Bank. Er is een groeiende vraag naar Open Banking waardoor Invers start met het verbreden van haar assortiment en het professionaliseren van haar organisatie om grote groepen klanten te ondersteunen.
2021
Financiële analyses
Invers innoveert met de vraag vanuit de markt en er is steeds meer belangstelling. De vraag naar Open Banking wordt steeds duidelijker en op basis van de jarenlange ervaring levert Invers een hogere waarde van verrijking die financiële analyses mogelijk maken.
2024
Volwaardig FinTech
Invers bestaat 30 jaar en heeft ervaring opgebouwd op het gebied van het koppelen met banken middels Open Banking, AI powered banktransacties categorisatie en het maken van diverse financiële analyses. Daarnaast verkrijgt Invers haar ISO 27001 informatiebeveiliging certificering.