Verzekeraars

Voor verzekeraars is het van cruciaal belang om hun klanten de best passende producten aan te bieden. Dit vereist een diepgaand begrip van de individuele behoeften en omstandigheden van elke klant. Met een uitgebreid klantprofiel, verrijkt met gedetailleerde gegevens, kunnen verzekeraars een stap verder gaan in het bieden van optimale adviezen en diensten.

Echt advies op maat

In de verzekeringen wereld staat het bieden van advies op maat centraal, niet alleen als een dienst maar ook als een verantwoordelijkheid. Verzekeraars hebben tegenwoordig de mogelijkheid om op basis van de inkomsten en uitgaven van klanten in het verleden, vooruitstrevende en gepersonaliseerde voorstellen te doen. Deze voorstellen kunnen variëren van het aanbevelen van een beter passende verzekering tot strategisch advies om toekomstige financiële problemen te voorkomen. Dit maakt het mogelijk voor verzekeraars om een meer geïnformeerde en klantgerichte benadering te hanteren.

Open banking speelt een cruciale rol in het mogelijk maken van deze gepersonaliseerde dienstverlening. Het stelt verzekeraars in staat om hun wettelijke zorgplicht actief te vervullen door continu toegang te hebben tot gedetailleerde banktransactie data klanten. Hiermee kunnen zij regelmatig beoordelen of er sprake is van onder- of oververzekering en of er andere relevante financiële aspecten zijn die aandacht vereisen. Deze transparantie en inzichtelijkheid helpen bij het handhaven van het klantbelang op de voorgrond.

De implementatie van open banking heeft de rol van verzekeraars aanzienlijk uitgebreid, onderverdeeld in vier belangrijke gebieden: acquisitie, beheer, behoud en oplossen van problemen. Deze gebieden omvatten alles van het aantrekken van nieuwe klanten door inzicht te bieden in hun verzekering behoeften, tot het beheren en aanpassen van diensten naarmate hun situatie verandert. Verder helpt het bij het behouden van klanten door proactief kansen voor verbetering te bieden en, indien nodig, biedt het effectieve oplossingen voor verzekeringen.

Begin direct met PSD2

Door het gebruik van PSD2 maakt u niet alleen uw eigen werk makkelijk, maar creëert u ook meerwaarde voor uw klant en zijn/haar klantreis.

Er zijn verschillende manieren om samen te werken. Indien nodig kunnen wij zelfs partners aanhaken om ervoor te zorgen dat u de koppeling krijgt die voor u het beste werkt.

Benieuwd naar de mogelijkheden en kansen voor uw bedrijf? Laat een van onze experts met u meedenken. In een vrijblijvende demo kunnen we laten zien hoe PSD2 in zijn werk gaat en wat het u kan brengen.

Demo aanvragen