Invers | Fintech Enabler

PSD2 biedt nieuwe kansen voor bedrijven. Als Invers zijn we sinds 1994 actief met het interpreteren, classificeren en analyseren van bankgegevens. Dit is hoe wij bedrijven ondersteunen met PSD2 als basis.

Meer weten over de mogelijkheden?
Neem contact op Bart den Hollander, directeur bij Invers.
Hij is bereikbaar via 070 - 7200 940 of per mail via sales@invers.nl

Wat is PSD2?
PSD2 is Europese regelgeving. Via PSD2 geeft een klant of consument aan een organisatie toegang om zijn privé-bankgegevens te mogen bekijken. Die gegevens kan het bedrijf dan eenmalig of doorlopend inzien.

PSD2 en Invers
Deze bankgegevens moeten vervolgens gecategoriseerd en beoordeeld worden. Dat is wat Invers al doet sinds 1994. Invers is in staat om tot 95% van alle bij- en afschrijvingen van een bankrekening op de juiste manier te herkennen. Hierin zijn we uniek in Nederland. Geen enkel ander bedrijf realiseert zo’n hoog percentage. Op basis van die informatie maken de systemen gedetailleerde analyses.

Praktische toepassingen

Wij helpen bedrijven via een API-platform. Die API’s halen banktransacties op en maken direct een uitgebreide financiële analyse van een persoon of huishouden. Hieronder staat een aantal voorbeelden van de mogelijkheden die Invers biedt.

 • Financiële basis voor hypotheekverstrekking
  Wij stellen een profiel op waarmee de financiële stabiliteit van een klant inzichtelijk wordt. Op basis van dit profiel kan een hypotheekverstrekker direct een hypotheekaanbod doen zonder eerst een berg aan documenten op te vragen.

 • Financieel profielen en schuldhulpverlening
  Wij maken een financiële analyse voor financieel adviseurs. Op basis hiervan kan de adviseur direct een planning maken of een financieel product aanbieden. Het financiële profiel is ook geschikt voor consumenten die een verzoek doen tot schulphulpverlening. Hulpverleners krijgen hiermee direct het benodigde inzicht.

 • Input voor huishoudboekjes en personal finance apps
  Wij leveren de back-end voor bedrijven en apps die financieel inzicht verschaffen in het huishouden van een consument. We hebben het hier over de zogeheten huishoudboekjes of personal finance apps. Invers zorgt ervoor dat transacties worden opgehaald en gecategoriseerd. En we leveren financiële prognoses: “U kunt nog € 138 vrij besteden tot uw volgende salaris wordt gestort”.

 • Data voor vergelijkingwebsites en verzekeraars
  Voor organisaties die consumentuitgaven (verzekeringen, energie, internet, etc.) vergelijken met ander aanbod in de markt, zorgen wij voor de juiste contractgegevens.

 • Kredietverstrekking en meer
  Via ons financiële klantprofiel kunnen bedrijven een inschatting maken of kredietverschaffing wenselijk is, en zo ja: tot welk bedrag. De profieldata van Invers maakt dit mogelijk.

De software en API’s van Invers bieden zeer veel en uiteenlopende mogelijkheden.

We onderzoeken graag waar de kansen liggen. Bel 070 - 7200 940 of mail naar sales@invers.nl

 

 

Veelgestelde vragen

Voor welk type bedrijven is de software van Invers geschikt?
Banken, hypotheekverstrekkers, huishoudboekjes, financieel adviseurs, verzekeraars, e-commerce-bedrijven, kredietverstrekkers, budgetcoaches, etc... Twijfelt u of Invers voor uw bedrijf een zinvolle partner is? Neem dan gerust contact met ons op.

Is de privacy van de klant gewaarborgd?
Ja. Een klant geeft altijd expliciet toestemming voor het inzien van zijn gegevens. Met een PSD2-vergunning voldoet Invers aan de vereisten die de DNB stelt. Daar horen ook de vereisten rondom privacy bij. Ook zien we erop toe dat onze klanten de juiste vergunningen bezitten.

Levert Invers ook ‘de voorkant’?
In principe levert Invers de techniek / de API’s waarmee de applicatie kan communiceren. De achterkant / back-end dus. Twijfel u over de mogelijkheden? Informeer dan altijd even bij ons.