PSD2 biedt kansen

PSD2 biedt nieuwe kansen voor bedrijven. Als Invers zijn we sinds 1994 actief met het interpreteren, classificeren en analyseren van bankgegevens. Dit is hoe wij bedrijven ondersteunen met PSD2 als basis. PSD2 is Europese regelgeving. Via PSD2 geeft een aanvrager aan een organisatie toegang om de bankgegevens te mogen bekijken. Die gegevens kan het bedrijf dan eenmalig of doorlopend inzien. Deze bankgegevens moeten vervolgens gecategoriseerd en beoordeeld worden. Dat is wat Invers al doet sinds 1994. Invers is in staat om tot 95% van alle bij- en afschrijvingen van een bankrekening op de juiste manier te herkennen. Hierin zijn we uniek in. Geen enkel ander bedrijf realiseert zo’n hoog percentage. Op basis van die informatie maken de systemen gedetailleerde analyses.

Praktische toepassingen

Wij helpen bedrijven via een API-platform. Die API’s halen banktransacties op en maken direct een uitgebreide financiële analyse van een aanvrager. Hieronder staat een aantal voorbeelden van de mogelijkheden die Invers biedt.

  • Financiële basis voor hypotheekverstrekking: Wij stellen een profiel op waarmee de financiële stabiliteit van een klant inzichtelijk wordt. Op basis van dit profiel kan een hypotheekverstrekker direct een hypotheekaanbod doen zonder eerst een berg aan documenten op te vragen.
  • Financieel profielen en schuldhulpverlening: Wij maken een financiële analyse voor financieel adviseurs. Op basis hiervan kan de adviseur direct een planning maken of een financieel product aanbieden. Het financiële profiel is ook geschikt voor klanten die een verzoek doen tot schulphulpverlening. Hulpverleners krijgen hiermee direct het benodigde inzicht.
  • Input voor huishoudboekjes en personal finance apps: Wij leveren de back-end voor bedrijven en apps die financieel inzicht verschaffen in het huishouden van klanten. We hebben het hier over de zogeheten huishoudboekjes of personal finance apps. Invers zorgt ervoor dat transacties worden opgehaald en gecategoriseerd. En we leveren financiële prognoses: “U kunt nog € 138 vrij besteden tot uw volgende salaris wordt gestort”.
  • Data voor vergelijkingwebsites en verzekeraars: Voor organisaties die uitgaven (verzekeringen, energie, internet, etc.) vergelijken met ander aanbod in de markt, zorgen wij voor de juiste contractgegevens.
  • Kredietverstrekking en meer: Via financiële profielen kunnen bedrijven een inschatting maken of kredietverschaffing wenselijk is, en zo ja: tot welk bedrag. Invers profieldata maakt dit mogelijk.

Veelgestelde vragen

Voor welk type bedrijven is de software van Invers geschikt?
Banken, kredietverstrekkers, huishoudboekjes, financieel adviseurs, verzekeraars, e-commerce-bedrijven, hypotheekverstrekkers, budgetcoaches en meer.
Is de privacy van de klant gewaarborgd?
Een klant geeft altijd expliciet toestemming voor het inzien van zijn gegevens. Met een PSD2-vergunning voldoet Invers aan de vereisten die de DNB stelt.
Levert Invers ook ‘de voorkant’?
Invers levert de techniek middels API’s waarmee uw applicatie communiceert, dus de back-end. Twijfelt u over de mogelijkheden? Informeer dan bij ons.