Nationale Nederlanden

Invers is toonaangevend in Nederland voor het analyseren en verrijken van financiële gegevens. Nationale Nederlanden zoekt oplossingen voor klanten voor momenten die echt belangrijk zijn voor ze.  Om toekomstige initiatieven voor beide organisaties te realiseren, neemt Nationale Nederlanden een belang in Invers.

Vorig jaar trad de Europese betaalwet PSD2 in werking. Deze wet biedt klanten de mogelijkheid om naast de services van de eigen bank, ook van praktische diensten van andere partijen zoals verzekeraars en fintechs gebruik te maken. Zij kunnen hun bank opdracht geven om hun betalingsgegevens te delen met andere bedrijven die met nieuwe technologie en de aanwezige data waardevolle inzichten leveren voor de klant.  

Bart den Hollander, directeur Invers: ‘Invers levert als Fintech Enabler, aan een grote diversiteit van klanten, de techniek achter hun financiële toepassingen. Vanaf het ophalen van (PSD2) rekeninginformatie tot en met het afleveren van kant-en-klare financiële analyses van een bedrijf of particulier huishouden. Door de komst van PSD2 en openbanking is de belangstelling voor onze diensten sterk gegroeid. We voorzien een exponentiële groei van de markt. Het partnership brengt ons de groei van kennis en middelen waardoor we onze toonaangevende rol in de markt verder kunnen versterken.’ 

Marcel Zuidam, CEO Nationale Nederlanden Bank: ‘Binnen Nationale Nederlanden worden er steeds meer digitale toepassingen ontwikkeld. Klanten verwachten een snelle, directe en voor hen relevante dienstverlening. Door deze nieuwe digitale toepassingen kunnen we veel beter inspelen op de klantbehoefte. Waarbij goed overzicht bieden en gemak voor de klant, essentieel zijn. Ons partnership stelt Invers in staat sneller te groeien en zo meer toepassingen te ontwikkelen. Ook voor andere partijen die klanten meer financieel inzicht willen geven.'

Over Invers

Invers ontwikkelt slimme technologie om financiële data te analyseren en levert deze o.a. aan banken en financiële instellingen. Als eerste niet-bank in Nederland, kreeg Invers vorig jaar een PSD2-AISP-vergunning van De Nederlandsche Bank. Nu haalt het – na toestemming van een rekeninghouder – automatisch alle banktransacties op via de PSD2 koppelingen die het heeft met Nederlandse en Belgische banken. Vervolgens herkent het tot 95% van alle inkomsten- en uitgaven, verrijkt deze in een split second met o.a. categorieën en leveranciersinformatie. Hiermee maakt het allerlei financiële analyses; van een bestedingsprofiel of inkomsten lasten toets tot een cashflow prognose voor de komende maand.  

Over Nationale Nederlanden  

Nationale Nederlanden is een financiële dienstverlener die producten en diensten aanbiedt op het gebied van verzekeringen, pensioenen en bankactiviteiten aan ruim 6 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Al meer dan 175 jaar helpen onze medewerkers mensen zorgen voor wat zij écht belangrijk vinden. Nationale-Nederlanden is onderdeel van NN Group, een internationale financiële dienstverlener actief in 18 landen en toonaangevend in een aantal Europese landen en Japan. NN Group N.V. is genoteerd aan Euronext Amsterdam (NN).