Historie

Invers heeft als bedrijf niet zo'n grote naamsbekendheid. Maar de producten van Invers zijn overal terug te vinden en zijn alom bekend. Dat is eigenlijk bewust zo gekozen, want we maken niet één product, maar richten ons altijd met specifieke concepten op goed gedefinieerde product/markt-combinaties. In de afgelopen jaren is daar veel gebeurd.

De vroege fase

Invers is opgericht in 1992, maar pas echt actief sinds 1994. In de eerste jaren van haar bestaan legt het bedrijf zich toe op het ontwikkelen van eenvoudige maar kwalitatief hoogwaardige software voor de Nederlandse consument op CD-Rom. Onder het label Easy-Disc ontstaat een assortiment van 40 verschillende programma's. Financieel, printprogramma's, horoscoopsoftware, noem maar op. De software wordt verkocht via alle grote winkelketens in Nederland en België. Op het hoogtepunt van de CD-Rom markt verkoopt Easy-Disc jaarlijks ruim 100.000 producten via 2000 verkooppunten.

De vernieuwingsfase

In 2001 wordt de verschuiving van softwareverkoop naar internet duidelijk. Er moeten nieuwe ideeën en concepten ontwikkeld worden. Zo wordt begin 2003 het label BankingTools geïntroduceerd: gebruiksvriendelijke financiële software die rechtstreeks aan de consument wordt verkocht. Mede door het ‘gratis proberen' concept wordt de directe verkoop een groot succes. Ook alle banken zien het potentieel van BankingTools nu internetbankieren eveneens een snelle groei doormaakt. Zij ondersteunen BankingTools en zetten het veelvuldig in bij de overschakeling van Telebankieren naar Internetbankieren. BankingTools groeit in een aantal jaren uit tot de grootste aanbieder van dit soort software.

Invers werkt intussen ook aan imaging software. Software + websites voor het kunnen opmaken en laten produceren van fotoboeken en andere fotoproducten. Al vanaf 2003 wordt dit gelicenceerd aan bijvoorbeeld producenten van traditionele fotoboeken. In 2005 start Invers zelf het label Phototools. In eerste instantie om extra kennis op te doen over producten en markt. Met deze kennis kunnen we onze licentienemers beter ondersteunen. Maar PhotoTools wordt zelf een toonaangevende en succesvolle fotoboeken printservice. Door actieve werving en gedegen marktonderzoek bouwt Phototools binnen korte tijd een grote en steeds groeiende klantenbase op.

De financiele specialisatie

Eind 2007 neemt Invers kasboek.nl over. Er wordt al nagedacht over het bouwen van een online kasboeksysteem en het opdoen van kennis en ervaring op dit gebied is belangrijk. Kasboek draait al een aantal jaren en heeft een grote groep gebruikers.

 

Het succes van PhotoTools blijft niet onopgemerkt. Andere producenten van ‘digitale fotoboeken' tonen interesse voor het label.

Eind 2008 wordt PhotoTools verkocht en brengt Invers de ontwikkeling van Imaging software onder in een aparte Business Unit. Zo hebben beide productlijnen (financieel en imaging) de volle aandacht.

In 2009 introduceert Invers Cashflow Online, een platform dat consumenten online financieel inzicht geeft. Cashflow Online helpt consumenten te werken aan hun financiele gezondheid. Bezoekers van de site kunnen hier hun bestedingspatroon Visualiseren, Analyseren, Vergelijken en maar daarnaast Leren over financien. In 2009 start Invers ook de samenwerking met het Nibud.

 

Samen met het Nibud - de toonaangevende organisatie op het gebied van budgetbeheer - ontwikkelt Invers nieuwe financiele producten. Het samenvoegen van beide expertises maakt de producten bovendien nog krachtiger.

De situatie sinds 2010 is dat Invers een sterk pallet van financiele producten voor consumenten biedt. Softwareprogramma's, websites, webservices, informatiediensten en meer. De producten worden aangeboden op verschillende markten waardoor Invers financieel gezond genoemd mag worden. Inmiddels maken er honderdduizenden klanten gebruik van Invers software en die groep wordt dagelijks groter ...

Maar vanaf hier gaat het verder. Er is namelijk een trend dat banken ook binnen internetbankieren hun klanten meer inzicht willen geven in hun bestedingspatroon. Inkomsten en uitgaven visualiseren en tonen wat de belangrijkste kostenposten zijn. Het platform dat Invers heeft ontwikkeld is hier uitermate geschikt voor. In 2011 doet Invers het eerste 'banken-project'. De techniek die voor Cashflow Online is gebruikt, wordt hiertoe aangepast en uitgebreid. Dat moet ook wel, want het systeem wordt gelijktijdig gebruikt door duizenden klanten en moet daarnaast voldoen aan de hoogste beveiligingseisen.
Ons adres
Zoeken